Copyright 2021 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 9471 2


Csapatunk vezetősége 2019. november 15-e és 17-e között csapatépítő túrán vett részt a lengyelországi Magas-Tátrában, Zakopaneban.

 

Péntek délután 4-kor a Marianum előtt gyülekeztünk, és egy gyors kelenföldi kitérő után, ahol felvettük a csapatunk másik felét, indultunk Zakopaneba. Este későn érkeztünk meg a szálláshelyünkre, ahol kipihentük az út fáradalmait.
Másnap reggel bőségesen megreggeliztünk, ugyanis erőt kellet gyűjtenünk az aznapi túrára. Célunk a festői környezetben elhelyezkedő Halas-tó (Morskie Oko) melletti turistaház volt. Itt megpihentünk és elfogyasztottuk ebédünket. A fáradtabbak itt megvártak minket, amíg mi a többiekkel felmentünk az 1580 m magason elhelyezkedő Fekete-tó nevű tengerszemhez. Innen páratlan kilátás nyílt az alattunk lévő völgyben megbúvó tóra és a partján fekvő turistaházra, ahonnan jöttünk.
Utolsó napunkat Zakopane felfedezésével töltöttük. Reggel misén vettünk részt, utána a délelőttöt piacozással töltöttük. Itt a helyi népcsoport a gurálok ízletes füstölt sajtjait kóstolhattuk meg ínycsiklandozó áfonya lekvárral. Aki itt jár, annak feltétlenül tudom ajánlani, hogy kóstolja meg, nem fogja megbánni. A piacról mindenféle vásárfiával felpakolva távoztunk és indultunk ebédelni. Az ebédünk természetesen lengyel nemzeti ételek voltak: Żurek leves és húsos pierogi. Az ebédtől jóllakottan álltunk fel, és készítettünk egy utolsó közös képet a Tátrával a háttérben, ezután könnyes búcsút vettünk tőle.
Ez a kaland nem jöhetett volna létre Gulyás-Olszewski Megi szervezése és lengyel nyelvtudása nélkül. Ezúton a csapat nevében külön köszönetet szeretnék neki mondai.

Kun Kristóf őrsvezető