Copyright 2021 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

tuz

 

Az 1006. számú Marianum cserkészcsapat évkezdő vezetőségi megbeszélését idén a Duna partján, jó hangulatú szalonnasütögetés közben tartott meg szeptember elején.


Lelkesen készültünk az idei évre is. Stratégiai tervezést végzünk, melyre már több alkalmat is szántunk, de még a következő hónapokban is foglalkozni fogunk vele. A cél az, hogy tudatosítsuk, hogy mik az értékek a csapatban és rögzítsük, hogy milyen cserkészt, milyen embert szeretnénk formálni a ránkbízottakból. Emellett azt is átbeszéltük, hogy melyek azok a területek, amelyekben fejlődnünk kell még. Habár ez hosszú munka, nagyon izgalmas eszmecseréink voltak. Így a lefektetett irányvonalak mentén kezdtünk el tervezni programjainkat, a csapatépítés mellett a következő év eseményeit is.


Mindig lelkesen várjuk az évkezdő métázást, hiszen ez az egyik legizgalmasabb cserkészsport. A méta egy ősi, hagyományos magyar csapatjáték. Sajnos, kevesen ismerik, pedig rendkívül izgalmas, gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes szabadtéri tevékenység. Az egymás ellen küzdő csapatok egyike ütő-futó feladatokat látott el, míg a másik csapat a labdát igyekezett elkapni, és a lehető leggyorsabban a labdát a kijelölt területre juttatni. 
Szikrázó napsütésben, jó hangulatban telt az évkezdő csapatdélután, ahol a kimerítő játék után különféle nasikkal kínáltuk meg egymást. Gyorsan elröppent az együtt töltött idő, önfeledt délutánt tölthettünk együtt. 

Harmat Luca és Pálfi Mariann
1006. sz. Marianum cserkészcsapat vezetősége