Copyright 2018 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Januártól iskolánk az FKE-vel (Ferencvárosi Kosárlabda Egyesület) együttműködve benevezett az országos gyermek kosárlabda bajnokságba, ami jóval magasabb színvonalat, több felkészülést, és komolyabb elköteleződést igényel, mint az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő diákolimpia. Ebben a bajnokságban a csapatnak havonta két mérkőzést kell lejátszania, akár vegyes csapatokkal és szigorú szabályokkal.

 

2017. 01.29.

FKE Érd-Hegyvidék SE

Ziccer Manók-FKE Érd 22-25 (negyedek eredményei: 2-6, 2+1-8+1, 10-4, 7-6)

FKE Érd pontszerzői: Hegyesi Balázs 13, Czomba Lajos Zsombor 6, Márton Anna 2, Gyarmati Kristóf 2, Wolf Máté 2, Németi Dorottya, Zápori-Regenhart Dénes

Január végén csapatunk lejátszotta első mérkőzéseit. Sajnos a betegséghullám miatt egyik ellenfelünk nem jelent meg és mi is csak a kötelező minimum tíz fő helyett csak heten tudtunk kiállni, így egy edzőmérkőzéssel hangolódtunk a Ziccer Manók ellen.

Második (de hivatalosan az első) meccsünket lelkesen és energikusan kezdtük, főként Hegyesi Balázs kosarai révén elléptünk ellenfelünktől. Ennek megfelelően a félidő végére már 10 pontos vezetést harcoltunk ki. A fordulás után kicsit beragadtunk és az előnyünk gyorsan apadni kezdett. Így igen izgalmas végjáték kerekedett, ellenfelünknek az utolsó percben még volt labdája a győzelemért, de egy gyorsindítás után, Márton Anna támadólepattanójából szerzett kosárral bebiztosítottuk a győzelmet.

2017. 02. 18.

Ziccer Manók-FKE Érd 34-40 (negyedek eredményei: 4-9, 8+3-8+6, 4-9, 15-8)

FKE Érd pontszerzői: Hegyesi Balázs 10, Czomba Lajos Zsombor 11, Zápori-Regenhart Dénes 5, Wolf Máté 5, Márton Anna 5, Fülöp Márk 2, Walter Fanni 1, Gyarmati Kristóf 1, Szeder Hanna, Németi Dorottya,

FKE Érd-Radobasket-BDSE/B 21-69 (negyedek eredményei: 4-16, 7+2-14+1, 0-20, 8-18)

FKE Érd pontszerzői: Márton Anna 6, Czomba Lajos Zsombor 6, Wolf Máté 4, Gyarmati Kristóf 2, Hegyesi Balázs 2, Fülöp Márk 1, Szeder Hanna, Németi Dorottya, Walter Fanni, Zápori-Regenhart Dénes

Február 18-án szombaton csapatunk lejátszotta a 3. és 4. mérkőzését, szerencsére már tíz fővel. A múltkori ellenfelünkkel, a Ziccer Manókkal kezdtünk, akik igyekeztek revansot venni az első fordulóban elszenvedett vereségükért. Mindkét együttes harcosan kezdett, de az első negyed végén 5, a második után már 8 pontos előnyre tettünk szert. Sajnos rengeteg lépéshibával és eladott labdával nehezítettük meg saját dolgunkat. Ennek ellenére szépen lassan növekedett a két csapat közti különbség és a negyedik negyedben már nem volt veszélyben győzelmünk és kissé ki is engedtünk, így 6 pontos győzelmet arattunk.

A Radobasket-BDSE csapata már jóval nagyobb kihívás elé állított minket. Rögtön látszódott, hogy mi alig féléve, míg ellenfelünk már második-harmadik éve edz együtt. Ez a tény kicsit kedvét szegte a társaságnak és kevesebbet sikerült megmutatnunk egy nálunk erősebb és felkészültebb együttesnek, mint amennyit valójában már tudunk.

                               Kerényi Gergő