Copyright 2022 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

A Marianum Általános Iskola és Gimnázium 31. tanévét fejeztük be. 181 tanítási napunk volt, 548 tanuló kapott bizonyítványt.


A tanév során kezdett visszatérni a megszokott rend az iskolába, a hagyományos programokat többnyire meg tudtuk tartani, a vírusfertőzés csak a téli hónapokban okozott korlátozást.
Szeptemberben egész iskolára kiterjedő zarándoklaton voltunk Bodajkon közel 600-an vettünk itt részt, októberben sportnapot tartottunk szintén minden korosztály számára több helyszínen. Újra tudtunk iskolaelőkészítő foglalkozásokat tartani, volt elsőáldozás, bérmálás, és minden eddiginél több iskolán kívüli osztályprogram.


Több „első esemény” is volt a gimnáziumban: első szalagavató, első ballagás és első érettségi.


Nagyon színvonalas megemlékezéseket láthattunk a nemzeti ünnepeken, köszönhetően az osztályfőnökök, szaktanárok munkájának.
Eredményes munkánkat tükrözi a nyolcadikosok továbbtanulási eredménye. A 8. évfolyamon 49-en végeztek, a legtöbben gimnáziumokban tanulnak tovább (többen itt a Marianumban), mások technikumban.


Újra részt vehettek diákjaink területi, egyházmegyei, országos versenyeken, nagyon szép eredményeket elérve.


Igyekeztünk tanulóink hitéletét is gyarapítani a hagyományos lelki programokon keresztül.


Az idei tanévben az alapos és pontos munka jutalmaként 103-an kitűnő bizonyítványt vehettek át és sokan kaptak elismerést az iskolai, illetve osztályközösséget szolgáló tevékenységükért.