Copyright 2021 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola


A 2021-2022. tanévet 553 diákkal kezdtük meg a Marianumban. Az iskola történetének ismét jelentős tanévéhez érkeztünk, hiszen a 2018-ban megalakult gimnázium kiteljesedett, mind a négy évfolyam benépesült.


Szeretettel köszöntjük iskolánk legfiatalabb tanulóit, 50 elsős kisdiákot, és a gimnáziumot kezdő 31 kilencedikest.


Az iskola hagyományai szerint az elsősök a nyolcadikosoktól kapták meg az ünnepi öltözetet kiegészítő nyakkendőt, mely eseményen a szülők is részt vehettek.


Az első tanítási nap a Szentlelket hívó Veni Sancte szentmisével folytatódott.


Ünnepélyes tanévnyitó szentmisére gyűltünk össze iskolánk tornacsarnokában szeptember 1-jén. Különleges volt ez az esemény, hiszen hosszú idő után végre ismét együtt ünnepelhettünk, immár a gimnázium mind a négy évfolyamával. Ferenc atyával együtt koncelebrált Mojzer György Érd-tusculanumi és Papp László Érd-postástelepi atya, aki szentbeszédében igen értékes gondolatokat osztott meg velünk. Elmondta, hogy a szentírásban olvasható példabeszédben, amely egy apáról és két gyermekéről szól, akiket édesapjuk megkért, hogy menjenek ki a szőlőbe dolgozni, egyikük megígérte, de nem tartotta be adott szavát, míg a másik nem akart kimenni, de később meggondolta magát és teljesítette a kérést, van egy harmadik, nem említett testvér is, aki hűségével és hitelességével irányt mutat nekünk. Fontos, hogy mi is olyanok legyünk, akik betartják az ígéreteiket, teljesítik kötelességeiket, testben, lélekben, tudásban fejlődni szeretnének, mert a tudás hatalom, lehetőség a felemelkedésre, hogy földi életünkben boldogulni tudjunk és másoknak is példát mutassunk egy szebb, boldogabb, örömtelibb életre.


„Jöjj Szentlélek Úristen, áraszd reánk teljesen, mennyből fényességedet.”