Copyright 2018 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSC 1111
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA Ifjúsági Énekkari és Zenepedagógiai Szakbizottsága ebben az évben is felhívással fordult valamennyi iskolához, valamint gyermek és ifjúsági kórust működtető szervezethez, hogy a 2017/2018-as tanévben rendezzenek Éneklő Ifjúság hangversenyeket.


Egyházmegyénken belül a Prohászka Ottokár Gimnázium (Budakeszi) szervezésében 2018. február 13-án került megrendezésre a kórustalálkozó, melyre számos iskola jelentkezett.
Iskolánk képviseletében Fraknói Emese tanárnő betanításával az 5.a osztályos diákok sváb nemzetiségi néptáncot adtak elő. Előadásuk színvonalát külön kiemelte a szakmai zsűri. Minősítést kérve, Rónainé Bodnár Judit tanítónő felkészítésével Dávid Eliza és Kovács Villő Veronika 2.b osztályos tanulók népdalokat énekeltek: mindketten ezüst minősítést kaptak.
Nagy örömmel hallgattuk a fellépő kórusokat, énekeseket. A zsűri szakmai értékelése előtt minden diák és pedagógus, kísérő közösen énekelte a Glória szálljon a mennybe fel… kezdetű éneket, amelyet olyan lelkesen daloltunk a jelenlévőkkel (még négyszólamban is), hogy más, mindenki által ismert népdalokat is megszólaltattunk.

Lélekemelő zenei élményekkel gazdagodva zártuk a verseny napját.

Diákjainknak szívből gratulálunk!

Rónainé Bodnár Judit
         tanítónő