Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

November 7.-én osztályunk látogatást tett a helyi Szepes Gyula Művelődési Központba, ahol az ÁLLATI NAPOK rendezvény keretében hüllőkiállítást tekintettünk meg.
Az állatok tulajdonosa, egy kecskeméti fiatalember kalauzolt végig bennünket kedvencei között és válaszolt érdeklődő kérdéseinkre.
A terráriumokban megfigyelhettünk színes kaméleonokat, varánuszt, egy szép narancssárga leguánt. A békésen szunyókáló kígyók még így üvegen keresztül is félelmetes látványt nyújtottak. Láttunk levedlett kígyóbőrt, mókuskerékben fogócskázó mókás degukat, paradicsombékát, tengerimalacokat és hörcsögöket. Az akváriumokban különleges teknősök (kígyónyakú teknős, tüskés lágyhéjú teknős) úszkáltak. A gyűjtemény részét képezték még kisebb- nagyobb rovarok, hatalmas madárpókok és Boldizsár, a hatalmas szürke nyúl, akit nagy szeretettel simogattak a gyerekek. A bátrabb fiúk és lányok pedig megérinthettek egy fehér színű siklót.
A terem másik végében kristályok, marokkövek, kagylók, tengeri csillagok és ásványékszerek kerültek kiállításra. Nagy élmény és izgalom volt minden kisdiák számára, hogy hozott zsebpénzéből egy-két apróságot vásárolhatott.

Örömmel töltött el bennünket, hogy újfajta ismeretekre tehettünk szert e délelőtt folyamán.

Bretusné Baráth Lilla
osztályfőnök
2. b osztály