Copyright 2022 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

2021. november 18-án a 7. évfolyammal színházban voltunk. Mint a 7. évfolyamosoknak szokás, „A kőszívű ember fiai” című előadást néztük meg.


Reggel belépve az osztályterembe már mindenki tudta, hogy ma nem egész nap az iskolapadban fogunk ülni. Mindenki izgatottan várta délutáni programunkat, a színházat.

Az első négy órán már nagyon izgultunk, de az ötödik órán mindenki folyton az óra felé pillantgatott. Mikor kicsöngettek végre, az ebédesek elmentek ebédelni, a többiek pedig átöltöztek szép ruhába. Nemsokára lementünk az iskola elé, ahol egy magánbusz várt ránk. Kb. háromnegyed órát utaztunk, mely vidám beszélgetéssel telt. Mikor megérkeztünk, kiszálltunk a járműből és megkaptuk a belépőjegyeinket. Többségünk a földszinten kapott helyet, de páran a páholyban ültek. Nagy izgalommal néztük a függönyöket, és vártunk az előadás kezdetét.

Egy kis idő múlva egyszer csak sötét lett. Hátulról gitár hangját hallottuk. Rögtön a gitár tulajdonosa is megérkezett a nézőtér mellett hangos énekszóval. Az énekmondó Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zenész volt. Nemsokára megláthattuk a Baradlay fiúkat is. A mű a Haynau rémuralma alatt élő emberek napjait mutatta be. A főszereplők persze a Baradlay fivérek voltak. Láthattuk, hogy hogyan gyilkolták meg az ártatlan teremtéseket, hogyan harcoltak az emberek a csatamezőkön életükért.

A színelőadásban olyan híres színészek is játszottak, mint például Tordai Teri Kossuth-és Jászai Mari-díjas színésznő (Baradlay Kázmérné), Kaszás Géza, akit Magyar Érdemkereszttel tüntettek ki (Rideghváry Bence), Ifj. Jászai László, Jászai Mari-díjas színész (Tallérossy Zebulon), Gregor Bernadett, szintén Jászai Mari-díjjal kitüntetett színésznő (Plankenhorst Alfonsine).


Nagyon jól telt ez a nap, máskor is szívesen megyünk majd színházba.

Halmágyi Csenge
7.a osztály