Copyright 2022 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

 Hagyományainkhoz híven az év utolsó tanítási napján összegyűltünk a tornacsarnokban, hogy első évfolyamtól a tizenkettedik évfolyamig – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett szentmisén vegyünk részt lelki napunk záró epizódjaként.

20211221 124300


A mise végeztével a színpad gyors átrendezését követően a harmadik évfolyamosok hagyományos pásztorjátéka következett.

Egész hét folyamán lelkesen készületek tanulóink az előadásra. Nem volt egyszerű feladat számukra, hiszen az osztályokban az előző hetiek betegségei nehezítették felkészülésüket, így csupán egyetlen hét alatt kellett nekik ezt a szép szolgálatot teljesíteniük.

A gyerekek (3.a, 3.b) és tanítóik (Barota Gitta néni, Beleznai Ildikó néni és Tóbiásné Gyimesi Anita néni) egységben küzdöttek azért, hogy Jézus születésének történetével ők is hozzájáruljanak a lelki nap sikeréhez.

Izgalommal teli várakozással léptek színpadra, majd az első remegő hangok után magabiztosan játszották el az emberiség egyik legmeghatározóbb történetét.

Az előadás után perceken keresztül kapott vastaps bizonyította számukra, hogy munkájuk beérett – valóban méltó ajándékot adtak közel 500 iskolatársuk és tanítóink számára.

Tóbiásné Gyimesi Anita

{gallery}/2021/betlehemes/{/gallery}