Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

P 20181208 104350Idei tanévünk immáron harmadszor nyitotta meg kapuit a leendő első osztályosok előtt 2018. december 8-án, szombaton 9 órakor.

 


A lelkes óvodások és szüleik még kissé bátortalanul közeledtek a tantermek felé, de a kezdeti közös játékkal sikerült a kezdeti izgalmakat csökkenteni.
A foglalkozásokat 4 helyszínen, 8 pedagógussal tartottuk meg. Mikulásváró játékos iskola-előkészítőnk minden állomásán az aktualitásnak megfelelő feladatokkal vártuk a gyerekeket. Rimóczi Györgyi és Fülöp-Pusztai Pupos Miklós kollégáink a tornateremben akadálypályán vezette végig a gyerekeket, Pokorny Éva néni és Szabóné Puzsier Kati néni karácsonyi díszeket készített velük, míg Roxinné Horváth Hajnalka tanító nénivel és Gaálné Juhász Anikó nénivel mesét hallgathattak a gyerekek Sün Balászról, Tóbiásné Gyimesi Anita néni és Farkasné Ibolya néni játékos matematikai fejtörőkkel várta az óvodás csoportokat.
Amíg a gyerekek ismerkedtek az új környezettel, addig szüleik Takácsné Tóth Noémi igazgatónő vezetésével átmehettek az új épületszárnyba, ahol megismerkedhettek oktató-nevelő munkánkkal, valamint választ kaphattak kérdéseikre, egyben segítséget, gyakorlati tanácsokat a gyermekek sikeres iskolakezdéséhez.
A napunk végén a Mikulás is meglátogatott bennünket, ahol a gyerekek már bátran énekeltek és verseltek neki. Jutalmul minden gyerek ajándékot kapott tőle.
Bízunk benne, hogy örömüket lelték a napban a gyerekek! Várjuk őket szeretettel a következő foglalkozásra is január 12-én 9 órától.

Tóbiásné Gyimesi Anita