Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 31702019. január 12-én megtartottuk a II. iskola-előkészítőnket, melynek témája a tél volt.

 


A gyerekek és szüleik a tornateremben gyülekeztek, melynek bejárata előtt iskolánk 9 tanítója minden érkező ovis nyakába egy hóemberes érmet akasztott. A vendégeket Takácsné Tóth Noémi igazgatónő köszöntötte, majd Tóbiásné Gyimesi Anita igazgatóhelyettes tájékoztatta a jelenlévőket a nap további menetéről. A gyerekek kezdeti izgalmát egy kis tánccal oldottuk, majd a négy csoport kialakítását követően elkezdődtek a foglalkozások, ahol az is kiderült, hogy néhány tanító nevére is emlékeztek a kicsik, hiszen többen immár második alkalommal vesznek részt programsorozatunkon.
Tóbiásné Gyimesi Anita és Fülöp- Pusztai Pupos Miklós tanítók, játékos logikai-matematikai feladatokkal készültek, amelyeket olyan ügyesen oldottak meg a gyerekek, hogy jutalmul sok csillagot gyűjtöttek össze a kicsik a foglalkozás végére, de a nagy munkában örömmel énekelték és mutogatták az „Előre a kezedet…” kezdetű nagymozgásos mondókát.
Bretusné Baráth Lilla és Némethné Annus Krisztina tanítók kézműves állomásán olyan hóembert készítettek a gyerekek, amely biztosan nem fog elolvadni.
Zsók Csilla és Szamosvölgyi Máté tanítók, a tornateremben izgalmas akadálypályán vezették végig a lelkes ovisokat, s végül azt is megmutatták a leendő elsősök, milyen ügyesen játszanak labdával.
Roxinné Horváth Hajnalka és Farkas László Frigyesné Ibolya tanítók, az évszakhoz kapcsolódó népszokásokról, ünnepekről, időjárásról, sportokról beszélgettek a gyerekekkel a kivetített képek, versek, mesék illusztrálásával, zenehallgatással, melynek zárásaként színezőt kaptak ajándékba a lelkes nagycsoportosok.
Amíg a gyerekek számoltak, tornáztak, énekeltek, kreatívkodtak, addig szüleiknek adott tájékoztatást és válaszolt a feltett kérdésekre Takácsné Tóth Noémi igazgatónő iskolánk tágas ebédlőjében.
Minden gyermek minden állomás feladatában lelkesen vett részt, és bár a nap végén a kisiskolás élet fáradalmai megjelentek néhány gyermekarcon, a búcsúzáskor átadott finomság elfogyasztása frissítően hatott a leendő elsősökre.

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a III. Iskolanyitogató foglalkozásunkra 2019.február 9-én 9órától!

Rónainé Bodnár Judit
tanítónő