Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSCF59652017. december 13-án rendezte meg iskolánk, hagyományos adventi vásárát és adventi műsorát.

 


Idén is a Szepes Gyula Művelődési ház adott otthont rendezvényünknek.
Előadás sorozatunkat Takácsné Tóth Noémi, igazgatóasszony nyitotta meg ünnepi beszédével, melyben kihangsúlyozta, hogy gyermekeink milyen nagy szeretettel és szorgalommal készültek a produkciókkal, melyet igazi karácsonyi ajándékként zárhatunk szívünkbe.
Először a Pesovár néptánc együttes, Kissiba tánckara lépett fel, és előadásukkal a játékok, mondókák és csúfolódók világába varázsolták el vendégeiket.
Következő fellépő, Regenhart Bernadett saját versét szavalta el, Advent madár címmel. Felkészítő tanára, Harmat Luca
Az alsós dráma szakkör, valamint az alsós, felsős énekkar közösen készült erre az alkalomra, egy szívhez szóló karácsonyi történttel, melynek címe: Melyik a kilenc közül? Felkészítő tanárok: Kovács Mónika, Szijartó Bernadett.                    
A darab végén egy meglepetés dal erejéig csatlakozott Fedinecz Pál az énekkarhoz, akit zongorán kísért, Vékey Mariann.
A 2. a osztályosok Pásztor játéka, illetve a 2.b osztály mécsesekkel való fény tánca is színesítette az előadást, melyben a gyermekek igazi profikén léptek színpadra. Felkészítő tanárok, Pozsonyi Béláné (2.a) és Bodnár Judit (2.b)
Kovács Katica, Ajándékok a kamrában c. történetével lepte meg a meghívottakat.
Fraknói Emese felkészítésével, a 3.a osztály igen vidám és lelkes előadásában három táncot láthattunk, Grosse Runde, Frölicher Kreis illetve egy meglepetés karácsonyi táncot adtak elő.
A fináléban, két osztály a 4.b és az 5.b egy angol dallal tette meghittebbé az alkalmat. A Come all ye faithful című éneket, a Pentatonix, egy ismert acapella együttes feldolgozásában adták elő. Felkészítő tanárok, Kovács Mónika és Monostory Luca.

Ezzel az igen sokszínű adventi műsorral kívánt áldott karácsonyt iskolánk a tanulóknak és családjaiknak!

Weil Adrienn