Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

lámpás




Iskolánk 2018. december 19-én tartotta hagyományos adventi vásárát és műsorát, melynek első alkalommal adott otthont az új épületben található tornacsarnok és ebédlő.

 


Ezen a decemberi estén az ebédlő megtelt szebbnél szebb portékákkal. A vendégek számtalan karácsonyi díszből, süteményből, apró ajándékból válogathattak, melyek mindegyikét diákok és iskolánk dolgozói készítették.
Takácsné Tóth Noémi igazgatónő köszöntő szavait követően, 17 órától vette kezdetét a gyerekek igazán színes műsora. Elsőként az énekkar előadásában hallgathattunk meg néhány karácsonyi éneket, amelyeket Kunsági-Nehlich Zita tanárnő tanított be, majd Auer Sára, Szopkó Lívia és Zápori-Regenhart Katalin örvendeztetett meg minket fuvolajátékával, Mikló Csogor pedig trombitán adta elő Barnes egy darabját.
Ezt követően Kovács Jolán 5. osztályos tanuló szavalta el Angelus Silesius Emberré lett az Úr című versét, amely után a 4. a osztálytól hallgathattuk meg A zene az kell című dalt.
Az este az 1. a pásztorjátékával folytatódott, amelyet Zsók Csilla tanítónő tanított be. Kis elsőseink nagy izgalommal készültek szereplésükre, és igazán jól megállták a helyüket a több száz néző előtt.
Az est zárásaként először a 3. a osztályos tanulók furulyajátékát hallgathattuk meg, melyet Pozsonyi Béláné tanítónő tanított be, végezetül a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjának bemutatóját csodálhattuk meg.

Ezzel az igazán hangulatos kis műsorcsokorral kívánt Iskolánk áldott ünnepeket minden jelenlévőnek.  

Harmat Luca