Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

sport 1

A rendszeres sportolás szükségességét mindannyian tanultuk, tudjuk, ezért határoztuk el, hogy legyen egy nap, amikor lehetőséget biztosítunk az intézményünkben tanuló diákjainknak tartalmas kikapcsolódásra, feltöltődésre.


A sportnapunk célja volt, hogy felhívjuk tanulóink figyelmét a sport szerepének fontosságára, a mozgás örömének megtapasztalására. Fontos volt, annak hangsúlyozása, hogy a sport, a mozgás kellemes időtöltés, mindemellett az egészség megőrzése, valamint az egészségtudatos életmód kialakítása szempontjából is fontos.
Az egész iskolának megtartott sportnap 2019. szeptember 23-án reggel kezdődött hét helyszínen. A rendezvény lebonyolításában az iskola pedagógusai valamint külsős meghívottak is aktívan részt vettek. A program az alsó tagozatnak gimnasztikával kezdődött, az 5-7. évfolyamnak futással és kötélhúzással, a 8-10. évfolyamnak zenés mozgásprogrammal Katona Zsófiával.
A tízórai után 1-4. osztályokban sor-és váltóversenyekre került sor, felső tagozatban és gimnáziumban pedig folytatódott a futás, kötélhúzás és aerobik, melyben kisebb-nagyobb kedvvel és aktivitással vettek részt a gyermekek. A délelőtt folyamán a kisebbek futball, kézilabda bajnokságon, futó feladatokon, labdakidobón, ügyességi játékokon; 5-10. évfolyamokon pingpong bajnokságon, kötélmászáson és biciklis ügyességi versenyen valamint kézilabda és futball mérkőzéseken is megmérethették magukat az osztályok. A szórakoztató, ugyanakkor figyelmet igénylő feladatokban nagy örömmel vettek részt, a szemerkélő eső ellenére jó hangulat, és igazi küzdelem alakult ki az előzetesen felosztott csapatok között. Az akadályok teljesítése után a résztvevők pedig nem csüggedten, fáradtan értek célba, hanem ellenkezőleg,  tele örömmel, s megannyi új élménnyel, szórakoztató pillanattal gazdagodva.
Ebéd után a tornacsarnokban folytatásos, a tanév folyamán 5 fordulós kézilabda, a sportpályán pedig futball mérkőzések vették kezdetét a 7-10. évfolyamon Ferenc atyával és Kerényi Gergő tanár úrral.

 
1. mérkőzés2. mérkőzés

3. mérkőzés

1. forduló
2019.09.23.


 7.a - 7.b

4 : 3

8.a - 9.a

1 : 8
 
8.b - 10.a

0 : 5

2. forduló

     

3. forduló

     

4. forduló

     

5. forduló

     


A gyermekek nagy örömére a sportnapot a FACE TEAM akrobatikus kosárlabda bemutatója zárta.
A díjátadáskor a szervezők kiemelték és megdicsérték a gyerekeket az egész napos aktivitásukért. Jól átgondolt, szórakoztató, minden izmot megmozgató programokon vehettünk részt, amik kicsiknek, nagyoknak egyaránt kellemes élményt nyújtott. Igazi közösségi nap volt, ahol a sikerélmény és az örömszerzés állt a középpontban.

Reméljük mindannyian jól éreztétek magatokat és jövőre újra találkozunk!

Pálfi Mariann