Copyright 2022 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Helyszín:
Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium (2030 Érd, Alsó u.21.)

Időpont: 2022. január 22. (szombat) 10.00 óra


Kérjük, hogy az írásbeli felvételi vizsgára fél órával a feladatlapok írásának megkezdése előtt érkezzenek meg a tanulók (9.30-ig)!


Pótló írásbeli időpontja: 2022. január 27. (csütörtök) 14.00.

Azok a tanulók írhatnak pótló felvételit, akik alapos, igazolt ok miatt nem tudtak részt venni az írásbelin.


Második pótnap időpontja: 2022. február 4. (péntek) 14.00.

Kizárólag azok a tanulók élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívüli ok folytán a megelőző időpontokon egyikén sem tudtak megjelenni.


Ez esetben a részvételi kérelmet 2022. január 28. 16 óráig az iskola igazgatójához kell benyújtani az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


Felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy az írásbeli felvételi vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt - diákigazolványt, vagy személyi igazolványt – hozzanak magukkal.
A felvételi során – körzőn és vonalzó kívül – semmiféle segédeszköz (pl. számológép) nem használható, a felvételi feladatlapokat kék vagy fekete színű tollal kell kitölteni.


A kiértékelt feladatlapok megtekintése:


A kijavított vizsgadolgozatokat az iskola képviselőjének jelenlétében 2022. január 27-én tekinthetik meg 8.00-16.00 óra között.

Helyszín: Marianum Általános Iskola és Gimnázium székhelye (Érd, Alsó u. 21)


A vizsgázó és szülője a hivatalos javítókulcstól eltérő értékelés esetén az értékelésre írásban észrevételt tehet a megtekintést követő első munkanap 16 óráig. A felvételi vizsga feladatlapjai és javítókulcsai 2022. január 22-én 14.00 órától a www.oh.gov.hu honlapon megtekinthetők.


Az eredmények közzététele:


Az írásbeli vizsga részletes eredményét tartalmazó, az iskola körbélyegzőjével és az igazgató aláírásával hitelesített „Értékelő lapok” személyesen, aláírás ellenében vehetők át az iskola portáján február 7-én 8.00-15.00 között.

 

Az SNI tanulók speciális értékelési szabályai


Gimnáziumunk kéri az SNI tanulóktól is a központi írásbeli vizsga eredményét. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az írásbeli vizsgára jelentkezéskor, abba az intézménybe, ahol írni fog a tanuló, be kell nyújtani – a jelentkezési lappal együtt – egy szülői kérelmet a speciális elbírálásra vonatkozóan, valamint a szakértői és rehabilitációs bizottság ez irányú javaslatát is. A kérelmet a központi vizsgát szervező intézmény vezetője bírálja el, az értékelőlap ennek alapján készül.