Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

gt2 3
A gólyanapok 2020. szeptember 10-11-én kerültek megrendezésre iskolánkban.

 

Iskolánkban a gimnazista diákok körében az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő esemény a gólyatábor. Az idei tanévben szeptember 10-11-én a járványügyi helyzet miatt tábor helyett gólyanapok kerültek megszervezésre a diákönkormányzattal. Ennek célja, hogy a bejövő diákok és a felsőbb évfolyamosok megismerjék egymást és tanáraikat, valamint képet kapjanak a diákéletről. Ismerkedés, játékos vetélkedők vártak a gólyákra.
„Nagyon jók voltak a gólyanapok. Szeptember 10-én, csütörtök délután 2-kor átsétáltunk a főtérre, ahol bemutatkoztak a csapatok, majd elkezdődtek a feladatok. Nekem az összes tetszett, leginkább, amikor egyik helyről a másikra kellett átsétálnunk. A játszótér előtti activity és a múzeumkertben elkészített „akadálypálya” volt a legjobb. A napot fagyizással zártuk. Másnap tanítás után vonatra szálltunk és elindultunk Agárdra. Először sárkányhajóztunk, ami nagyon jól sikerült, bár a be- és kiszállás kicsit nehézkes volt. Ezután átsétáltunk a szabadstrandra, ahol volt egy kis szabadidő, ahol fagyizhattunk, majd elkezdődtek a feladatok. Nekem az aznapi feladatok tetszettek a legjobban, nagyon jól szórakoztam én is és az osztálytársaim is. Köszönjük a szervezést Harmat Luca tanárnőnek és a DÖK tagjainak.” - írta Pacsuta Petra, 9.a
A vidám csapatépítő játékok, amelyekben időnként szoros versengések alakultak ki, sikeresen meghozták gyümölcsüket, mert a napok végére jó alapot teremtettek egy új fejezet indításához. Bízunk benne, hogy a többi osztályközösséghez hasonlóan felejthetetlen élményeket szerzett a 9.a osztály.

Pálfi Mariann