Copyright 2021 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Az idei – 2021-es - Gólyanapok nagyon izgalmasak voltak. A témája a RETRÓ időszakot átölelő korszakok voltak. Sok vicces feladat, de sok csapatmunkát igénylő nehezebb feladat is volt.

Az első napon, pénteken az iskolában és annak környékén voltak a kihívások. Hat csapat versengett egymás ellen különböző nehézségű és témájú feladatokon. Voltak fizikai képességet igénylő állomások - például a kötélhúzás -, és voltak gondolkodást és csapatmunkát egyaránt igénylő feladatok is. Ilyenek voltak a kvízek, amihez a megoldást az iskola területén kellett megtalálni a csapatoknak. A cél a közeli pékségnél volt, amihez valamelyik csapat nagyon gyorsan odaért, de volt olyan csapat is, akinek több időbe telt a „pálya” teljesítése. Ezután visszamentünk az iskolába, ahol a szervezők megjutalmazták azt a csapatot, aki elsőnek ért célba. A nap végén kiosztásra került az utolsó feladat, mely szerint egy indulót kellett írni másnapra.

A második napon, szombaton a Martonvásári Kastélyparkba mentünk, ahol viccesebbnél viccesebb, izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok vártak minket a szabadban. Elsőként minden csapat előadta az indulóját, ami nagyon humorosra sikerült. Utána elkezdődtek a feladatok. Sok körjáték és vicces feladat volt, de akadtak komolyságot igénylő kihívások is. Délben egy-egy pizza elfogyasztása után kezdődött a csoportos „tesióra”, melynek egy hatalmas vízilufi csata lett a vége. Nagyon kevesen úszták meg szárazon a csatát. Egy rövid pihenő után újból kezdődtek a különböző feladatok.

Ez a két nap mindenkinek emlékezetes marad. Nagyon jó emlékekkel gazdagodtunk. Még egyszer szeretnénk megköszönni a 10. osztályos diákoknak, Auer Tamás tanár úrnak és Bognár Edit tanárnőnek a szuper szervezést. 

Szidonya Szonja „gólya”