Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

 DSC0160
Az idei évben Pünkösd vasárnapján, a rendkívüli körülmények ellenére is sikerült megtartani a nyolcadikosok bérmálását. 

 

A szükséges óvintézkedések betartása mellett 32 bérmálkozó és bérmaszülő vett részt ezen a nem mindennapi szentmisén, melyet Hajdu Ferenc atya mutatott be az Érd Újvárosi Jézus Szíve templomban.
A szülők, testvérek, rokonok fizikailag nem lehettek jelen, de a technika segítségével bekapcsolódhattak a szentmisébe, egy imádkozó közösséget alkotva.
A Szentlélek a bérmálás szentségében megerősítette nyolcadikosainkat, hogy hitüket bátran megvallják, és hitük szerint éljenek. Ez a szentség segítséget ad keresztségi fogadalmuk megtartásához.
A szentbeszédben Ferenc atya arról beszélt, hogy mi is ennek a napnak az üzenete a bérmálkozók számára. „Nem csak a betegségtől, vírusfertőzéstől való félelem zárhatja be az embert, hanem saját önzésünk, és a bűn az, ami karanténba zár bennünket. Amikor önzők vagyunk, és bűnt követünk el, akkor nem gondoljuk, hogy rosszat teszünk, de előbb utóbb megjelenik a bezártság érzése, amikor el vagyunk zárva nem csak a barátoktól, de Istentől is. Ezekben a pillanatokban kell eszünkbe jusson a bérmálkozás, kérve a Szentlelket, nyissa meg a karanténunk ajtaját. Ez a mai nap legfontosabb gondolata: a Szentlélektől kaptatok ma egy kulcsot, amely segít megnyitni szíveteket Isten felé! A mai napon a Szentlélek kegyelmét nyertétek el, ez kísérje végig életeteket, hogy bármilyen helyzetben is vagytok, akármilyen karanténba is kerültök, a Szentlélek Úristen segítéségével nyíljon meg karanténotok ajtaja!”
A szentmise után a templom előtti téren vidám hangulatú fotózás zárta az ünnepi alkalmat.

Takácsné Tóth Noémi
igazgatónő