Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

 DSCF6931

2018. január 27-én, szombaton iskolánk ministránsai az Érd-Újváros Plébánia közösségi házában gyűltek össze, hogy egy vidám farsangi ministráns játékdélutánon vegyenek részt.

 

A szervezés már hetekkel korábban elkezdődött, hogy mindennel időben elkészüljünk. Azután elérkezett a jelentkezés időszaka, amikor örömmel láttuk, hogy 28 ministráns jelezte részvételét erre a ministráns délutánra.
Végül elérkezett a nagy nap. Érkezés után megkezdődött a csoportbeosztás, elmondtuk a ministránsok imáját és Szent Tarzíciuszhoz, a ministránsok védőszentjéhez könyörögtünk. Mivel farsangi időszakot ülünk, kezeinket színes kartonokra rajzoltuk, melyekből bohócot készítettünk, majd kezdetét vette a játékos vetélkedő. Itt összemérhették tudásukat a jelenlévők: a kérdések főleg a szentmisére és a mise kellékeire irányultak. A vidám hangulatú vetélkedő után a szeretetvendégség következett, ahol Ferenc atya készítette virslis finomságot csemegéztünk. Ezt követően ismét a játéké volt a főszerep, egy akadálypályát kellett minden csapatnak legyőznie, amit kötélhúzó verseny zárt.
A délután nagyon hamar elszaladt. Az utolsó programpont az este 6 órakor kezdődött ministránsnapi ünnepi szentmise volt. Felemelő volt látni, ahogy közel 30 ministráns vonult be a misére. Ferenc atya szentbeszédében elmondta, hogy a ministránsok közösséget alkotnak, Jézus csapatát. Olyan közösséget, olyan csapatot, ahol a tagok mindenben számíthatnak egymásra. Amikor örömüket szeretnék megosztani valakivel, ha segítségre van szükségük, vagy ha magányosak és egy kellemes beszélgetésre vágynak. A ministránsok Jézus szeretetének hírnökei a templomban, az utcán, bárhol a világon.
Természetesen senki sem távozhatott korgó gyomorral: szentmise után még egy utolsó palacsintázás következett, amivel befejeződött a farsangi játékdélután. Sok-sok örömmel, vidámsággal gazdagodtunk és élményekkel térhettünk haza.
Bízom benne, hogy valóban sikerül hagyományt teremteni, és minden évben sikerül, minél több ministráns részvételével megszervezni eme szép, vidám együttlétet.

„A Te házad otthonunk,
Urunk Jézus itt vagyunk,
Hogy szolgáljunk oltárodnál,
Téged, aki megváltottál.
Magasztalja nevedet szívünkben a szeretet
Meg ne bántsunk soha többé,
Tégy minket hű gyermekeddé. Ámen.”
Szent Tarzíciusz, a ministránsok védőszentje, könyörögj érettünk!

       
           Pálfi Mariann