Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSCF5156


Az elmúlt esztendők hagyományát folytatva 2017. 09. 22-én tartotta a Székesfehérvári Egyházmegye a Szent Gellért napi pedagógus konferenciáját.

 

 

Gellért püspök ereklyéjének jelenlétében szentmisével kezdődött a közös ünnepünk, a Szent Gellért nap. Spányi Antal megyés püspök Szent Imre tanítójáról, a katolikus oktatás és nevelés példaképéről és pártfogójáról emlékezett meg, majd  dr. Lukácsi Zoltán a szentbeszédében elmondta, hogy minden embernek fel kell ismerni és meg kell valósítania Isten akaratát, ez a katolikus pedagógia feladata. A szentmise végén a főpásztor átadta az üldözött keresztényekért szóló imáját  egy lerombolt iraki katolikus templomból származó kereszt képével  A konferencia a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban folytatódott, ahol  a móri Szent Erzsébet általános iskolások a Gergely-járás hagyományőrző, színvonalas műsorával kedveskedtek,  majd dr. Lukácsi Zoltán a Győri Hittudományi Főiskola rektorától a keresztény iskolák legfontosabb ismérveiről hallhattunk előadást: hogyan, milyen legyen egy katolikus iskola ma és milyen nem, valamint hogyan váljanak a pedagógusok az örökkévalóság munkatársaivá.

A találkozó a munkatársi és tanácsosi címek, valamint a Szent Gellért Érdemérmek átadásával folytatódott. Szalma István EKIF elnök méltatása után Spányi Antal megyés püspök adta át az elismeréseket a kiemelkedő munkát végző pedagógusnak.
Az a megtiszteltetés érte iskolánkat az egyházmegyei Szent Gellért napi pedagógus konferencián, hogy 2 kollegánk is kitüntetést kapott.

Szent Gellért díj arany fokozatában részesült Takácsné Tóth Noémi igazgatónő. Az iskola vezetésében végzett pontossága, magas szakmai színvonala, embersége, körültekintő figyelme, a gyermekek iránti érzékenysége, a szülők felé való nyitottsága, a kollegaival való korrekt kapcsolata alapján. Vezetése alatt az iskola nem csupán megőrizte korábbi hagyományit, értékeit, de a változásokkal, újításokkal is gazdagodni tudott. Nagy türelemmel és fáradságot nem ismerve tesz meg mindent Érd város katolikus oktatásának még teljesebbé válásáért, az iskola bővítéséért, új iskola létesítéséért.

Gratulálunk!

Tanácsosi címet adományozott Frank Tiborné Gabinak Püspök atya, pontos, megbízható, lelkiismeretes pedagógiai munkájáért. Évek óta sok-sok tanulót eredményesen készít fel kémia versenyekre. Higgadt, békés, őszinte viselkedése kiegyensúlyozottságot hoz az iskola életébe. Életét követendő példának tekinthetik kollegái és tanítványai.

Gratulálunk!

Az ünnepséget záró beszédében Spányi Antal püspök megköszönte minden intézményi munkatárs és pedagógus munkáját és arra bíztatta a jelenlevőket, hitvalló emberekként  tanítsák meg arra a gyermekeket, hogy tudásban, emberségben és a kereszténységben megállják helyüket a világban.

 

      Pálfi Mariann