Copyright 2021 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Szeles, de napsütéses időre ébredtünk 2021. október 9-én szombaton. Előző nap köszönthettük az őszi zarándoklatunkon Bodajkon Égi Édesanyánkat, ma pedig, ha kicsit elcsúsztatva is a járvány miatt, de végre elérkezett az Elsőáldozás napja. A negyedik évfolyam 48 tanulója találkozhatott először a szentségi Jézussal. A délelőtt folyamán 9 gyermek részesült a keresztség szentségében, a többiek elvégezték az első szentgyónásukat.


Délután együtt indultunk az iskolából a Jézus Szíve templomba, szépen, fegyelmezetten a hófehér elsőáldozási ruhákban. A szentmisén Ferenc atya a gyermekekhez és szüleikhez is intézett pár gondolatot. Beszédében kiemelte, hogy milyen fontos számunkra Jézus barátsága, hisz ő sosem hagy cserben, mindig számíthatunk rá, és valóban utat mutat számunkra földi életünkben egy olyan életprogrammal, amely segít bennünket abban, hogy földi zarándokutunk végén az üdvösségre jussunk. Megköszönte a szülőknek, hogy gyermekeiket a jézusi úton kísérték, és kérte őket, hogy továbbra is, mint Isten földi munkatársai legyenek mellettük, és erősítsék együtt a Megváltóval való barátságot és szövetséget.


A szentmise végén, a közös fotó után visszajöttünk az iskolába, majd mindenki otthon, családi körben folytatta tovább az ünneplést.


„Segítsd Urunk a kicsinyeket, hogy megőrizzék a megszentelő kegyelmet, mindig tiszta szívűek maradjanak, és ne csak korban növekedjenek, hanem kedvességben is, előtted Istenünk és az emberek előtt.” (Szentmise könyörgése)


Dornbach Katalin hitoktató