Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSCF1
Iskolánk ebben a tanévben is a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében rendezett hittanversenyt három kategóriában „Minden forrásom belőled fakad II.” címmel, amelyre Egyházmegyénk kilenc iskolája fogadta el a meghívást.

Ezen a versenyen az „Eucharisztia, mint áldozat” szentírási előképeire és megvalósulására irányult a figyelmünk.
A 3-4. osztályosok rajz kategóriában indulhattak, tőlük tetszőleges technikával elkészített alkotásokat kértünk. Három szentírási részlet közül választhattak, Ábrahám, Illés, vagy Zakariás áldozatát ábrázolhatták. Igen nehéz dolga volt a zsűrinek ebben az évben is, a 170 pályamű között nagyon színvonalas munkák közül kellett kiválasztaniuk a legszebbeket.
Az 5-6. osztályosoktól „Én láttam mindent” címmel beszámolót kértünk, amelyben szemtanúként írhattak arról, hogy milyen lehetett Ábrahám, Illés vagy Zakariás áldozatánál jelen lenni.
A csapatversenyre iskolánkban került sor. A 7-8. osztályosok egy izgalmas, játékos, vidám hangulatú vetélkedőben mérkőzhettek meg egymással, amelyben bemutathatták a Szentírás szövegeiben való jártasságukat, kreativitásukat és gyors gondolkodásukat.

A versenyen a következő eredmények születtek.

RAJZ:

I. helyezés : Kruczler Kiara Sára – Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

II. helyezés : Tóth Benedek –Budaörs, Mindszenty József Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

III. helyezés : Szigeti Luca – Tatabánya, Szent Margit Általános Iskola

ELBESZÉLÉS:

I. helyezés : Varga Manka – Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és AMI

II. helyezés : Éhmann Anna – Bicske, Szent László Általános Iskola

III. helyezés : Farkas Réka – Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

HITTAN CSAPATVERSENY:

I. helyezés : Tarjányi Luca, Tóth Richárd, Török János – Bicske, Szent László Általános Iskola

II. helyezés : Harkányi Donát, Járossy Jázmin, Németh Eszter Rozália – Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

III. helyezés : Almási Levente, Pelcz Antal Domonkos, Rack Rozália – Budaörs, Mindszenty József Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

Ferenc atya zárszavában kiemelte, hogy reményeink szerint ez a vetélkedő is hozzájárult ahhoz, hogy lélekben jól fel tudjunk készülni a jövő évben megrendezésre kerülő Eucharisztikus Kongresszus méltó megünneplésére.

Dornbach Katalin
hitoktató