Copyright 2022 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Október 8-án Magyarok nagyasszonya ünnepén Bodajkra zarándokolt az iskola.


Hagyományteremtő utunkon, kicsik és nagyok igazi zarándoklatra indultak. Zarándoklatunk során az őszülő erdőben rácsodálkoztunk és megéreztük Isten teremtő gazdagságát és kreativitását. Imádkozva és egy kicsit elcsendesedve igyekeztünk lelkünket felkészíteni az Úr Jézussal való találkozásra a Szentmisében. Az alsós és felsős évfolyamok, a gimnáziumi osztályok különböző útvonalakon elindulva, eltérő irányokból gyalogosan érkeztek meg a bodajki Segítő Szűzanya kegytemplomába és a zarándokudvarba, ahol Spányi Antal megyéspüspök úr és Hajdú Ferenc atya celebrálta a szentmisét.

 {gallery}/2021/bodajk/{/gallery}


A prédikációban a püspök úr arra hívta fel figyelmünket, hogy nekünk magyaroknak, Szent István királyunk felajánlása óta, különösen is örvendeznünk kell Égi Édesanyánk közbenjárása miatt.
Arra kérte a diákokat neveljék rá szemüket és szívüket a jóra való nyitottságra és a napi örömök észrevételére. Fedezzük fel a természetben Isten gondviselő, atyai szeretetét és ne feledkezzünk meg kötelességeink teljesítéséről a tanulás és Jó Istennel való kapcsolatunk terén.


A nap különleges ajándéka volt, hogy az előző napok esős időjárása után jó kirándulóidőben zarándokolhattunk és néhány órára még a Nap is kisütött.


Némethné Annus Krisztina tanítónő

 

Zarándoklatunk bővebb összefoglalója az egyházmegye honlapján is megjelent

Szeptember utolsó szombatján Ferenc atya invitálására egyházmegyei ifjúsági zarándoklaton vettünk részt. A „Hív és küld” mottójú, 2021-es Mór-Bodajk zarándoklat szombati részéhez csatlakoztunk be a móri Szent Kereszt Plébániában. Mikor odaértünk, kispapok tartottak nekünk előadást a papi hivatásról. A templomtól gyalogosan folytattuk zarándoklatunkat, amely a festői szépségű móri borvidéken vezetett át. Az első megálló a móri szőlőhegy egyik kis telkén volt, ahol domonkos nővérek tartottak beszámolót a szerzetesi hivatásról. Utunkat folytatva egy fűzfaligetes kis tónál egy házaspár mesélt nekünk a házassági elhivatottságról. Innen az új kerékpáros zarándokúton gyalogoltunk el Bodajkig. A bodajki templomnál a kegyhely kertjében kaptunk ebédet, majd mindenki választhatott a négy program közül:

  1. Felmehettünk a kálvária dombra
  2. Megnézhettük a kegyhelyet
  3. Megismerhettük a templomot
  4. Átnézhettük Bodajk eredetét


Szabadon választott programként felmentünk a Bodajki Kálváriára, ahonnan gyönyörű dimbes-dombos panoráma tárult elénk a Segítő Szűz Mária kegytemplom csúcsaival. A kálvária dombon elcsendesülhettünk a keresztút egy-egy állomásánál időzve, vagy bementünk a templomba megismerni annak titkait, szokásait; majd meghallgattuk az 1342-ben elkészült templom németországi orgonájának csodás hangját. A zarándoklatot a bodajki Segítő Szűz Mária kegytemplomban bemutatott mise zárta le.
Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva értünk haza.


Auer Sára és Hesz Leila 8. osztályos diákok

{gallery}/2021/mor/{/gallery}

20201010 103754


Október 8-a, Magyarok Nagyasszonyának ünnepe az érdi Marianum Iskolának az ünnepnapja is, amelyet már hosszú évek óta közös iskolai zarándoklattal ünneplünk meg.

 

11 


A Székesfehérvári Egyházmegyei Ifjúsági Zarándoklat idei témája: Lélek, merre hívsz?

 

DSC 0305Ünnepi szentmisére gyűltünk össze október 9-én iskolánk tornacsarnokába, hogy Magyarok Nagyasszonya emléknapja alkalmából köszöntsük Égi Édesanyánkat.

 

 

IMG d42a9fffd1614ad59a376e39c0c6f4d3 V 1557146313913


Egyházmegyei iskolások zarándoklata Passauba 2019.05.01-03.


DSCF5459

 
2017. október 7-én Rózsafüzér királynője ünnepén már a nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Élő Rózsafüzér Zarándoklat, melyhez iskolánk apraja-nagyja is csatlakozott.