Copyright 2021 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Október 8-án Magyarok nagyasszonya ünnepén Bodajkra zarándokolt az iskola.


Hagyományteremtő utunkon, kicsik és nagyok igazi zarándoklatra indultak. Zarándoklatunk során az őszülő erdőben rácsodálkoztunk és megéreztük Isten teremtő gazdagságát és kreativitását. Imádkozva és egy kicsit elcsendesedve igyekeztünk lelkünket felkészíteni az Úr Jézussal való találkozásra a Szentmisében. Az alsós és felsős évfolyamok, a gimnáziumi osztályok különböző útvonalakon elindulva, eltérő irányokból gyalogosan érkeztek meg a bodajki Segítő Szűzanya kegytemplomába és a zarándokudvarba, ahol Spányi Antal megyéspüspök úr és Hajdú Ferenc atya celebrálta a szentmisét.

 


A prédikációban a püspök úr arra hívta fel figyelmünket, hogy nekünk magyaroknak, Szent István királyunk felajánlása óta, különösen is örvendeznünk kell Égi Édesanyánk közbenjárása miatt.
Arra kérte a diákokat neveljék rá szemüket és szívüket a jóra való nyitottságra és a napi örömök észrevételére. Fedezzük fel a természetben Isten gondviselő, atyai szeretetét és ne feledkezzünk meg kötelességeink teljesítéséről a tanulás és Jó Istennel való kapcsolatunk terén.


A nap különleges ajándéka volt, hogy az előző napok esős időjárása után jó kirándulóidőben zarándokolhattunk és néhány órára még a Nap is kisütött.


Némethné Annus Krisztina tanítónő

 

Zarándoklatunk bővebb összefoglalója az egyházmegye honlapján is megjelent