Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

"Csak szeretni,

Csak szolgálni,DSC 0019

Csak szabadon szállni,

Csak nyugodtan,

Csak nyugodtan

Isten elé állni."

- Döbrentey Ildikó -

Egy különleges előadáson vehettek rész a szülők és pedagógusok 2017. október 25-én iskolánk tornatermében.

Immáron sokadik alkalommal volt szerencsénk neves művészeket, előadókat üdvözölni körünkben. Ezúttal Levente Péter és Döbrentey Ildikó fogadta el meghívásunkat és tartottak egy közel 2 órás előadást, mely során beszéltek családról, házasságról, meséről, játékról és imádságról egyaránt.

Az előadás címe így hangzott: „Lelkiderű-gyakorlat”, amely előrevetítette a hallgatóság számára, hogy egyszerre várható életbevágóan komoly, de megszólítóan humoros előadás. Levente Péter és Döbrentey Ildikó személyiségéből pedig alapvetően áradt a közvetlenség, a baráti légkör megteremtésének vágya. Mindezt a két művész azzal is segítette, hogy már jóval a műsorkezdés előtt megérkeztek iskolánkba, hogy beszélgessenek, találkozzanak közönségükkel.

Levente Péter szavai által megérthette a közönség, hogyan kapcsolódhat a mese a játékhoz és egyúttal az imádsághoz. A sok személyes történettel átitatott elbeszélést sokszor nevetés, sokszor síri csend szegélyezte.

Döbrentey Ildkikó mindezt felemelően egészítette ki illusztrációival, imáival, válogatott bölcsességekkel.

Az előadás végén lehetőség volt még egy kis személyes beszélgetésre, közös fényképezkedésre, valamint a művészek által írt könyvek személyre szóló dedikálására.

                 Tóbiásné Gyimesi Anita