Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 1885Február 12-13-án lázban égett iskolánk apraja, nagyja, eljött az iskolai farsang napja. Minden évben nagy izgalommal készülnek a gyermekek és felnőttek a karneválra. Két egymást követő napon, először az alsó, majd a felső tagozatosok mutatták be látványos, vidám produkcióikat. Jelmezt öltött tanár és diák. Együtt táncolt az egész iskola, vidám volt ez a farsangi csoda.

 

Február 12-13-án lázban égett iskolánk apraja, nagyja, eljött az iskolai farsang napja. Minden évben nagy izgalommal készülnek a gyermekek és felnőttek a karneválra. Így most is lázas készülődés előzte meg a programot: jelmezkészítés, tánctanulás, dekoráció megtervezése. A rendezvény megszervezéséből jócskán kivették részüket a tanárok és a 10.a osztály gimnazista diákjai osztályfőnökük vezetésével. Két egymást követő napon, először az alsó, majd a felső tagozatosok mutatták be látványos, vidám produkcióikat. Jelmezt öltött tanár és diák. Együtt táncolt az egész iskola, vidám volt ez a farsangi csoda.
Alsó tagozatban idén először farsangolt együtt az alsó tagozat négy évfolyama. Minden osztály egy-egy ötletes, szórakoztató, táncos műsorral lépett fel. A tantermekben a tombolahúzás során sok értékes nyeremény talált gazdára. A farsangot a táncház zárta, mely a tornacsarnokban került megrendezésre.
Felső tagozatban a nyolcadik évfolyam keringőjével vette kezdetét a mulatság, melyet Rónainé Bodnár Judit tanítónő tanított be a gyermekeknek. Ezt követően sorban jöttek a leleményes öltözetbe bújt osztályok, végül a tanárok retro divatbemutatója…így bizony nehéz dolga volt a zsűrinek. De még mielőtt a díjak átadására került a sor, eredeti moldvai dallamokat játszó Feri-ék zenekar csángó táncházában Ségercz Ferenc vezetésével egymást váltották a könnyen táncolható kör-, sor- és párostáncok. Lendületükkel hamar magával ragadtak mindenkit. A „rutinosabb” táncosok mindenkinek segítettek bekapcsolódni a táncokba, így a sikerélmény és a jókedv garantált volt.
A nyugalmasabb szórakozásra vágyók benézhettek a társasjáték sarokba, ahol különféle izgalmas társasokkal játszhattak a 10.a osztályos tanulók vezetésével.
A fergeteges délután zárásaként következett a tánc, az igazi mulatság, ahol a gyerekek már tét nélkül, boldogan és kipirult arccal mulathatták át a délutánt. Közben az osztálybüfékben elfogytak a szendvicsek, üdítők és a sütik is, valamint a tombola díjai, fődíjai is gazdára találtak.

A vidám hangulat egész nap tartott, sok-sok élménnyel gazdagodva, s a táncban megfáradva indultunk haza egy vidám és tartalmas karneválról.

Pálfi Mariann

 

 

ALSÓ TAGOZAT FARSANGI MULATSÁGA

 

FELSŐ TAGOZAT FARSANGI MULATSÁGA