Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Alsó tagozatbal


2022. február 24-én tartottuk alsó tagozaton a farsangi mulatságunkat. A gyerekek szokás szerint nagyon várták már azt az alkalmat, hogy bemutathassák osztálytársaiknak új ruhakölteményeiket. Néhány osztályban már délelőtt folyamán nem szokásos módon zajlott a tanítás, hiszen egész nap a megszokott gyerekek helyett „hercegnőket, kalózokat, matrózokat, boszorkányokat, varázslókat, tudósokat…” taníthattunk. Tanóráink is ennek jegyében teltek. Az igazi móka délután 2 órakor kezdődött, amikor az osztályok saját tantermeiket már átrendezve kezdték meg a mulatságot. Idén is osztályszinten búcsúztattuk a telet, mely lehetőséget adott az osztály tanulóinak mélyebb összekovácsolására. Számtalan zenés-, táncos-, ügyességi- és mókás feladat várt a gyerekekre a délután folyamán – székfoglaló, seprűtánc, lufipukkasztás, mókás versengések, vicces feladatok. A már megszokott tombolázás idén is sok-sok izgalmas pillanatot kínált a gyerekek számára.

 
Tóbiásné Gyimesi Anita

 

Felső tagozat


A felső tagozatos gyerekek farsangjára 2022. február 5-én pénteken került sor. Az osztályok nagyrésze a saját termében tartotta a farsangi mulatságot az egyik hatodikos osztály kivételével, akik játszóházba mentek.
Sokan már a délelőtti tanítás alatt is jelmezben voltak, akadtak köztük focisták, politikusok, bohócok, évszakoknak öltözött jelmezesek is. Délután 2 órától pedig előkerültek a színesre festett hajak és az arcfestés is.
Az osztálytermekben tombolázás, társasjáték, kártyázás és különböző csapatépítő versenyek zajlottak, mindenhol szólt a zene, volt olyan osztály ahol táncoltak is. Minden gyerek vidáman, jó hangulatban térhetett haza a farsangi mulatság végeztével.

Kunsági-Nehlich Zita

 

Gimnázium


Amikor beléptél a gimnázium épületébe, egy vörös szőnyeg vezetett a tornacsarnok ajtajához, ezzel szimbolizálva a Holywood-i életérzést. Minden diák az alkalomhoz illően öltözött fel. Kunfalvi Sámuel bevezetett minket az est további részébe. Egész este lehetőségünk volt mulatni a világ slágereire. Az est további részében kiválasztotta a zsűri a legszebb asztalt, valamint az iskola diákjai megszavazták a bálkirályt és a bálkirálynőt. Továbbá lehetőségünk nyílt megmutatni tudásunkat, hogy ki mennyire ismeri a hollywoodi sztárokat és életüket a Hollywood-kvízen. Megcsillogtathattuk tánc tudásunkat is a táncparketten. Az asztaloknál a diákoknak lehetőségük volt kipróbálni a társasjátékokat is.Csoknyai Zsófia Nóra, Kőhalmi Zsófia, Monostory Zsófia, Barta Kitti 10.a