Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Alsó tagozat

2023. február 16-án tartottuk alsó tagozaton a farsangi mulatságunkat. Néhány osztályban már délelőtt folyamán rendhagyó módon zajlott a tanítás, hiszen egész nap mesehősöket taníthattunk. Tanóráink is ennek jegyében teltek. Az igazi móka 15 órakor kezdődött. Az osztályok tantermeiket átrendezve kezdték meg a mulatozást. Idén is osztályszinten búcsúztattuk a telet, mely lehetőséget adott az osztály tanulóinak mélyebb összekovácsolására. Számtalan zenés-, táncos-, ügyességi- és mókás feladat várt a gyerekekre a délután folyamán – székfoglaló, seprűtánc, lufipukkasztás, mókás versengések, vicces feladatok. A már megszokott tombolázás is sok-sok izgalmas pillanatot okozott a gyerekeknek.

Tóbiásné Gyimesi Anita

 

Felső tagozat

A felső tagozatos gyerekek farsangjára 2022. február 17-én pénteken került sor.
Először mindenki a saját termében tartotta a farsangi mulatságot, majd elmentünk megnézni a nyolcadik osztályosok palotás táncát a tornacsarnokba.
Ezután a kis tornateremben retro discoval folytatódott a délután, ahol a gyerekek önfeledten, hangosan énelkelték a 20-30 évvel ezelőtti dalokat.
A tánc mellett az osztálytermekben tombolázás, társasjáték, kártyázás zajlott. Minden gyerek vidáman, jó hangulatban térhetett haza a farsangi mulatság végeztével.


Kunsági-Nehlich Zita

  

Gimnázium


A 2023. február 16-an megrendezett farsangi bál, mindenki által várt esemény volt. A sok csapatépítő játékon, táncon és éneklésen kívül, több kategóriában díjazták a jelmezeket. Bató Fruzsina, 12.a osztályos tanuló nyerte a legviccesebb és legkreatívabb jelmez díjat, mint Shrek, Szijjártó Zoltán, szintén 12.a osztályos tanuló nyerte a legvagányabb díjat, a Ponyvaregény, Samuel Jacksonként, valamint Kozma Lili, 10.a osztályos tanuló nyerte a legikonikusabb jelmez díjazást Hamupipőke megjelenésével. Ebben az évben is megrendezésre került a bálkirály, és bálkirálynő szavazás, Wolf Máté Richárd és Hevő Zsófia koronázásával. Létrejött az iskola diákönkormányzati Instagram oldala, így az indítás örömében a követők között két személyre szóló mozijegyet is kisorsoltunk. A napot tombola sorsolással zártuk, ami nagy izgalommal telt. Örömmel teli délutánt töltöttünk együtt, ami mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott.

gimnáziumi Diákönkormányzat képviselői