Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

2023. január 6-8 között Dobogókőn töltöttünk három napot a jurtaszálláson.

Reggel – Vízkereszt ünnepe lévén – szentmisével kezdtük a napot Érden, az Újvárosi Jézus Szíve templomban. Dobogókőre a délelőtt folyamán érkeztünk, minden család a saját autójával.


Közös programunkat a Zsindelyes vendéglőben ebéddel kezdtük, majd elindultunk a délutáni túránkra, amely a Rezső-kilátóhoz, majd a kék jelzést követve a Zsivány – sziklákhoz vezetett. A sziklaképződményeket egy kanyonszerű mélyedés mentén találtuk, amelyek körül keresztül-kasul kis ösvények futnak. A gyerekek nagy lelkesedéssel fedezték fel a sziklákat, gyorsan meghódították a legmagasabbakat. Útunk során kereszteztük a Kovács-patakot, ügyesen átkeltünk a kis fahídon. Már besötétedett, amikor visszaérkeztünk a jurtákhoz. Este 6 órakor megvacsoráztunk az étteremben, majd esti imára indultunk a közeli Siketek Mária-kegyhelyére. Imádkoztunk, énekeltünk, és ki-ki elmondhatta kérését a Szűzanyának. Mikor visszaérkeztünk a szállásunkra, bementünk a jurtákba, a tüzet kissé felszítottuk, megpakoltuk fával a kályhákat, hogy mire eljön a lefekvés ideje, jó meleg legyen bent. Az este utolsó részét a közösségi jurtában töltöttük, társasjátékot játszottunk, beszélgettünk, süteményeztünk… Este 9 órakor már megfürödve, mindenki ágyban volt.


Másnap reggel 9 órakor megreggeliztünk, majd elindultunk a Thirring-körtúrára. Ahogy átléptünk a gyönyörűen faragott kapun, máris elénk tárult a csodás látvány: bükkösök, meredek hegyoldalak, fölénk tornyosuló sziklafalak, amelyek között keskeny, kanyargós, néhol meredek ösvények vezettek. Gyönyörű, napsütéses idő volt, jól esett a sziklák között sétálni.


Miután megebédeltünk, Pilisszentkeresztre indultunk az erdőn keresztül. Gyönyörű, vadregényes erdőben tettük meg az utat, amelyet itt-ott kis patakok, keskeny hidak kereszteztek. Már esteledett, amikor autóbusszal visszaindultunk Dobogókőre. Vacsora után elemlámpákkal felszerelkezve újra ellátogattunk a Mária-kegyhelyre, ott imádkoztunk és énekeltünk a Szűzanyának, megköszöntük azt is, hogy vigyázott ránk a túrákon.


Este, visszatérve a jurtákhoz születésnapot ünnepeltünk, játszottunk, újra előkerült az édesség, a ropogtatni való… Utolsó este lévén kicsit tovább is fent lehetett maradni, de már 10 órakor mindenki nyugovóra tért.


Vasárnap, reggeli után - Urunk megkeresztelkedése ünnepén - a Manréza Lelkigyakorlatos Házba mentünk szentmisére. Gyönyörű gitáros dalokat énekeltünk, a gyerekek hamar megtanulták.
A szentmise után visszamentünk a szálláshelyünkre, búcsút vettünk a jurtáinktól, bepakoltuk csomagjainkat az autókba, majd elindultunk haza.
Hálát adunk a jó Istennek a gyönyörű időért, amellyel magajándékozott minket! Élménydús, jó hangulatú 3 napot töltöttünk együtt!

 

Pozsonyi Béláné a tábor szervezője