Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

P90702 093505A 2. napközis tábor július 1-től július 5-ig tartott, 37 gyermek és 3 pedagógus részvételével.

 


Szabóné Puzsier Kati néni, Halmágyi Judit néni és Pozsonyi Marika néni gondoskodott a mindennapi programok megvalósításáról. Néhány napra Szijártó Detti néni is ellátogatott hozzánk és lelkesen segítette a munkánkat. Köszönjük neki!
Hétfőn a reggeli után Tárnokra indultunk külön autóbusszal a Szabó Üveg üvegfújó műhelybe, ahol karácsonyfára való díszeket festenek és díszítenek. Miután megismerkedtünk az üvegfújás és üvegfestés folyamatával, mi is díszíthettünk gömböket. Az ecsetet ragasztóba mártottuk, és mintákat rajzoltunka a felületre, majd rászórtuk a csillámport. Gyönyörű díszek születtek! A saját munkáját mindenki hazavihette.
Ebéd előtt még volt egy kis szabadidőnk, Kati nénivel mozgó szemű kis rákocskát készítettek a gyerekek papírból. Ebéd után csendespihenő következett. A tornacsarnokban polifoam matracokon pihentünk meg és közben mesét hallgattunk.
Délután a tornateremben hárommérkőzéses labdakidobót játszottunk, amelyben a tanító nénik is aktívan részt vettek, ők is beálltak a játékosok közé. Hatalmas mérkőzések voltak! A lányok és a fiúk lelkesen szurkoltak a csapatoknak.
Kedden a reggeli vonattal indultunk a Velencei- tóhoz, Gárdonyba. Nagyon kellemes idő volt, a 29 fokos vízbe azonnal belecsobbant mindenki. Kezdődhetett a játék, a vízipisztolyozás…nagyon vidám hangulatban töltöttük a délelőttöt. A fürdést nagy nevetések, sikongatások kísérték.
A déli vonattal mentünk haza, az iskolában már várt a finom ebéd. A csendespihenő alatt nyugtató, pihentető zenét hallgattak a gyerekek, néhányan szundítottak is egyet közben.  
Délután az uzsonnáig papírfonást tanultunk, napocskát készítettünk a megsodort pálcákból.
Szerdán Martonvásárba utaztunk a reggeli vonattal. Ellátogattunk az Agroverzumba, ahol a természethez, növényekhez, talajmintákhoz… kapcsolódó ismereteket interaktív játékok segítségével sajátíthatták el a gyerekek. Nagyon népszerű volt a 3D-s repülés a méhecske szemszögéből. A gyerekek türelmesen kivárták a sorukat, senki sem szerette volna kihagyni ezt az élményt.
A déli vonattal indultunk haza, majd megebédeltünk, és következett a csendespihenő. Délután Fraknói Emese néni látogatott el hozzánk. Sok érdekes játékot és táncot tanított nekünk. Jó hangulatban telt ez a délután is, amelyet uzsonnával zártunk.
Csütörtökön a reggeli után Tárnokra mentünk az Anasztázia majorba, ellátogattunk a tehenészetbe. Megkóstoltuk a kifejt, friss tejet, megnéztük a tehenek fejését, és azokat a kis borjúkat is, akik még csak pár naposak voltak. Olyanokat is láttunk, akik aznap kora reggel születtek. A gyerekek nagy lelkesedéssel másztak be a karám kerítésén, hogy megsimogathassák őket.
Ezután a Tárnoki-tóhoz mentünk, ahol tollasoztak, kidobóztak, fára másztak a gyerekek. Volt, aki faháncsból hajót épített és vízre bocsájtotta, a többiek pedig fújták, hogy minél messzebbre érjen.
Miután visszaértünk az iskolába, megebédeltünk, és indultunk kerékpározni a Duna-partra. Jókedvvel kerekeztük végig a gyerekekkel az egyórás túrát.
Uzsonna után Király Márti néni látogatott el hozzánk. Zongorával kísérte a keresztény énekeinket, Judit néni pedig furulyán játszott. Olyan dalokat is énekeltünk, amelyeket a lányok el is tudtak táncolni. Úgy éreztük, hogy ez nem csak egy egyszerű ének-zenei foglalkozás volt, hanem a lelkünk mélyéről fakadó ima, amelyben dicsőítettük az Urat.
Pénteken reggeli után a játszótérre mentünk, majd az érdi Arénába sétáltunk el, ahol az úszni tudók az úszómedencében, a többiek pedig a gyermekmedencében töltötték el a kora délutáni órákat. Majd visszasétáltunk az iskolába, megebédeltünk és zenés-játékos foglakozáson vettünk részt, amelyet Judit néni vezetett. Ritmushangszereket mutatott be, amelyeket a gyerekek megszólaltattak, és az énekeinket ezekkel kísérték.

Tartalmas és élménydús hét volt! Jól éreztük magunkat!

Végezetül a legkedvesebb ének, amelyet Márti néni tanított meg nekünk:

Szeretet áradjon köztünk

Szeretet gyúljon bennünk

Szeretet töltsön be minket

Add ezt nekünk, Urunk!

Hadd legyünk testvéri szívvel

Mindnyájan egyek Benned

Lobbantsa lángra szívünket

szereteted!

                                                                                                                    

Pozsonyi Béláné
a tábor szervezője