Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Napközis tábor – június 21-25.

Az idei évben a napi programot szentek ismeretéhez kapcsoltuk.

Hétfőn Ófaluba Szent Sebestyén, Szent Rókus és Szent Rozália barokk kápolnájához gyalogoltunk. Itt Szent Rozália életét hallgattuk meg, majd közösen imádkoztunk a betegekért. Természetesen a játék sem maradt el.

Kedden vonattal Nagytéténybe, a Kastélyparkba utaztunk. Ennek a napnak a szentje Szent Kristóf volt. A Budapest-Nagytétényi Nagyboldogasszony plébániatemplomba is bemehettünk, ahol rövid előadást hallgattunk a templomról. Ezután a parkban játszottunk.

Szerda délelőtt az Érdi Rendőrkapitányság dolgozói tartottak bemutatót, majd egy felállított pályát rollerrel lehet teljesíteni. A gyerekek nagyon élvezték ezt a foglalkozást, sokat tanulhattak belőle. Szent Györggyel, a rendőrség védőszentjével ismerkedtünk meg e napon.

Csütörtökön kerékpárral indultunk Ófaluba. Megnéztük a minaretet, a Duna-partot, s természetesen a templomkertben Bogner Mária Margit sírjánál imádkoztunk.

Pénteki napon délelőtt a Magyar Földrajzi Múzeumban vettünk részt egy foglalkozáson. Megismertük Balázs Dénest, a múzeumalapító geográfust, majd játékos versenyen mérték össze tudásukat a gyerekek. A pénteki nap szentje Assisi Szent Ferenc volt.

Minden nap az ebéd után csendes pihenő volt, amikor a gyerekek 1-1 tanulságos történetet hallgattak meg. A tornacsarnokban sokat kosárlabdáztak, fociztak….elfáradtak.

Pénteken délután vízpisztolyoztunk az udvaron. A nagy melegben vidáman szaladgáltak s lövöldöztek az udvaron.

Úgy érzem, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, vidáman töltötte ezt a hetet.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a munkát, a felkészülést. Nagy öröm volt, hogy gimnazisták is segítettek, foglalkoztak a gyerekekkel, aktívan részt vettek a programokon.

 Zsók Csilla