Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola


Hétfő reggel közel 50 gyerekkel vágtunk neki a nyár egyik legmelegebb napjának. Reggeli után a játszótér fáinak árnyéka alá menekültünk homokvárat építeni, majd a délutáni csendes pihenő után vízibomba csata vette kezdetét, mindenki legnagyobb örömére.

Kedden busszal ellátogattunk a szigethalmi vadasparkba. Mindenki megtalálta a számára legkedvesebb állatot, de úgy érzem a csoport kedvence, ahol mindenki hosszú perceket töltött a szurikáta lett ☺. Hazafele hatalmas esőben kellett a buszig sétáltunk, igazán emlékezetes pillanatok maradtak.

Szerdán a Velencei-tóra kirándultunk. A táborhely kijelölése után kezdetét vette a fürdőzés. Sajnos a tó vize nagyon sekély volt, úszógumira nem volt szükség, viszont annál szebb homokvárak épültek a part szélén. Ebéd után egy jól megérdemelt fagyi és pihenő következett.

Csütörtökön a százhalombattai strandra mentünk a gyerekekkel, ahol sok medence és csúszda várt ránk egész nap. Az idő kissé hűvösebb volt, mint előző nap, de a strand 32 fokos medencéje mindenki nagy kedvence volt.

Pénteken reggel a Földrajzi Múzeum kertjében csapatokra osztottuk a gyerekeket és kezdetét vette a számháború. Jó volt látni, hogy akik még hétfőn nem ismerték egymást, negyedikes és elsős, egymásra találva, egy csapatként versenyzett a győzelemért.

Köszönjük szépen a gyerekeknek ezt az izgalmas hetet, remélem jövőre is találkozunk!


Szidi néni, Kitti néni, Zsuzsa néni és Misa bácsi