Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

20201016 1421512005 óta októberben ugyanabban az időpontban a világ minden táján egymillió gyermek imádkozza együtt a rózsafüzért.

 


A kezdeményezés kiinduló gondolata Pió atyától származik: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni.”
Az idei évben a Marianum diákjai is csatlakoztak az imádkozó gyermekek közösségéhez.
Betartva a járványügyi előírásokat diákjaink az osztálytermekben a szaktanárok vezetésével mondtak el egy-egy tizedet. A titkokat felosztottuk az osztályok között, így a teljes rózsafüzér imádságban lélekben egyesülve kértük Szűz Mária anyai közbenjárását, hogy óvja, védje iskolánk diákjait, dolgozóit és szabadítsa meg a világot a koronavírus-járványtól. 

 „A rózsafüzér nagyon kedves imádságom. Csodálatos imádság! Csodálatos az egyszerűsége és a mélysége… Ugyanis az Üdvözlégy Mária szavainak mondása közben elvonulnak lelki szemeink előtt Jézus Krisztus életének fő eseményei, …. s eleven közösségbe kapcsolnak Jézussal – mondhatnánk – az Ő Anyjának szívén keresztül. Ugyanakkor szívünk belefoglalhatja a rózsafüzér e tizedeibe mindazt, ami egy személy, a család, a nemzet, az Egyház és az emberiség életét alkotja. Az egyéni gondokat, a felebarát, s különösen a hozzánk, a szívünkhöz közelebb állók gondjait. Így a rózsafüzér egyszerű imádsága adja az emberi élet ritmusát.”

(Szent II. János Pál pápa) 

Takácsné Tóth Noémi
igazgató