Copyright 2023 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 2592

A 2019/2020-as rendhagyó tanévünknek rendhagyó lett a befejezése is. Iskolánk életében először fordult elő, hogy a gyermekek személyes jelenléte nélkül, csak a nevelők részvételével adtunk hálát a Jézus Szíve templomban az elmúlt év minden kegyelméért, öröméért, a nehézségekért és a kihívásokért.


A családok a technika segítségével, online közvetítés keretében kapcsolódhattak be a közös imádságba. Ferenc atya beszédében kiemelte, hogy milyen fontos egy pedagógus életében a hivatásához való hozzáállása, a rossz vagy kényszerű körülményekben a jónak a meglátása. Nem csupán átadni kell az ismereteket, hanem kísérni a gyermekeket az ismeretek megszerzésének útján. Az elmúlt hetekben mindannyian új, egész életünket próbára tevő nehézségekkel szembesültünk, de fontos, hogy mindenből tanuljunk és új ismereteinket, tapasztalatainkat beépítsük a további munkánkba. Ehhez kértük Isten áldását és Égi Édesanyánk hathatós közbenjárását iskolánkra és egész életünkre. Kéréseink mellett hálánkat is kifejezhettük.

„Hálát adunk iskolánkért, amelyet azért alapítottál, hogy a világ hullámzó tengerén biztos hajóként vigyen bennünket Feléd.

Hálát adunk közösségünkért, ezért a kicsiny egyházért. Minden emberi gyengeségünk közepette is mennyi kegyelmet, védelmet kapunk általa.

Hálát adunk a fájdalmakért, gyengeségeinkért, amelyek segítenek, hogy a Te végtelen irgalmadat magasztaljuk.

Megváltó Krisztusunk! Köszönjük Neked a tanévet, amelyet a Te kegyelmeddel végigélhettünk. Köszönjük, hogy újra és újra felemeltél, és minden órában új életre hívsz.”

Dornbach Katalin